Een magnifieke nachtelijke wandeltocht! Het Nationaal Park Lauwersmeer is Nederlands tweede Dark Sky Park en één van de 41 officiële gebieden op de wereld die hiervoor aangemerkt zijn
MIDZOMERNACHT LAUWERSZEE WANDELTOCHT
Reacties

HARTELIJK DANK VOOR UW DEELNAME IN 2017! DE VOLGENDE EDITIE IS OP 23 JUNI 2018!

Informatie

Activiteiten tijdens de route

Als organisatie proberen wij de afwisselende route nog meer te laten leven door onderweg entertainment aan te bieden. Straatmuzikanten, kraampjes en particuliere initiatieven moedigen wij aan om van deze toch een feest te maken. Onderweg passeert u een aantal interessante locaties, die wij zullen aangeven en wij proberen medewerking te krijgen dat zij de deuren openen voor publiek tijdens deze nachtelijke tocht.

Horeca langs de route

U passeert tijdens de route diverse horecazaken. Meewerkende horecagelegenheden hebben ons toegezegd open te zijn tijdens het passeren van de tocht. Zij zullen, afhankelijk van het tijdstip van passage, een kaart voeren waar u van kunt bestellen of iets aanbieden. Meer over de horeca langs de route leest u hier.

Doelstellingen

De eerste editie van de 40 Mijl in 2017 is een pilot project en daarom zal er een deelnamestop worden ingezet bij 300 deelnemers. Het streven is om van deze mooie tocht een groter wordend en jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Het Lauwersmeer is een Nationaal Park en de bijzondere elementen maakt deze route uniek. Daarom willen wij een stukje educatie, bewustwording van de natuur en betrokkenheid bij dit gebied kweken onder de deelnemers.

Het gebied ervaren is de beste manier om dit te bereiken. Met een mooie informatiegids in samenwerking met scholen, Toerisme en Waddenorganisaties geeft dit een extra dimensie aan deze route.

De inschrijfgelden worden gebruikt om de tocht te realiseren. Wilt u deelnemen met een bedrijfsteam, neem dan contact met ons op!

Bekijk onze Missie en Visie !

Organisatie

Het bestuur van de 40 Mijl is samengesteld uit enthousiaste vrijwilligers. Wilt u zich als vrijwilliger ook aanmelden bij de 40Mijl? Geef u dan op via het vrijwilligers aanmeldingformulier op deze site! Uw hulp wordt zeer gewaardeerd! Het bestuur en de commissievoorzitters kunt u zien op deze pagina.

Vrijwilligers

De Stichting 40Mijl draait volledig op vrijwilligers. Hiervoor hebben wij een enthousiast team. Wilt u ook deelnemen aan de 40 Mijl, maar dan als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die onze commissies kunnen ondersteunen! Aanmelden of meer informatie vindt u hier.

Volg ons: