Een magnifieke nachtelijke wandeltocht! Het Nationaal Park Lauwersmeer is Nederlands tweede Dark Sky Park en één van de 41 officiële gebieden op de wereld die hiervoor aangemerkt zijn
MIDZOMERNACHT LAUWERSZEE WANDELTOCHT
Reacties

HARTELIJK DANK VOOR UW DEELNAME IN 2017! DE VOLGENDE EDITIE IS OP 23 JUNI 2018!

Wandelroute

De 40 Mijl start en finisht in Lauwerzijl bij camping “De Waterwolf”. Deze unieke locatie aan het Reitdiep is bekend door het eerste electrisch aangedreven gemaal van Nederland “Electra”. Dit gemaal pompt Groningen bij wateroverlast leeg in het Lauwersmeer.

Vanaf daar wordt de dijk gevolgd tot aan het authentieke vissersdorpje Zoutkamp. Hier aangekomen wordt er doorgelopen tot aan de Willem Lodewijk van Nassau Kazerne in Zoutkamp.

Hierna wordt het Lauwersmeer gevolgd tot aan Lauwersoog. Daar wordt over de zeedijk gelopen van waar u uitkijkt op het eiland Schiermonnikoog. Vanaf de zeedijk vervolgt de route door de bossen van het Lauwersmeergebied en wordt er langs het Militaire oefendorp “Marnehuizen” gewandeld. Dit spookdorp is het grootste oefendorp van Europa.

Vervolgens wordt via de dorpjes Vierhuizen, Niekerk, Houwerzijl (Theemuseum), en Roodehaan het nostalgische plaatsje Garnwerd bereikt. Garnwerd heeft veel charme en is mede bekend door het smalste straatje van Nederland; de Burgemeester Brouwerstraat.

Heeft u gekozen voor de kortere 40 km variant van de route, dan wordt u na Houwerzijl weer richting de Waterwolf gestuurd. Via Garnwerd loopt u naar Aduarderzijl, daarna langs de prachtige trouw- en feestlocatie Allersmaborg in Ezinge en via Oldehove weer terug naar “De Waterwolf”.

Bij de finish wacht u een lekker soepenbuffet en een aandenken aan deze mooie tocht.

 

Start: 24 juni 20.00 uur

Locatie: Teenstraweg 4, Lauwerzijl (Camping De Waterwolf)

 

 

 40mijl_tocht-geheel

Bekijk de totale route on-line via Runnermaps!
Bekijk de 40km variant on-line via Runnermaps!

Volg ons: