De Lauwersmeer Marathon is verplaatst van 11 mei 2019 naar zondag 12 mei 2019! Kijk op www.lauwersmeermarathon.nl

Beleef Lauwersoog SwimRun Nederland

De komende editie vindt plaats op 22 september 2018.

Informatie over de tocht

De Beleef Lauwersoog SwimRun in Nederland wordt georganiseerd door de Stichting 40Mijl! Op 22 september 2018 wordt de eerste Swimrun in Nederland  in het prachtige UNESCO gebied Lauwersmeer georganiseerd. Als hoofdsponsor voor dit evenement hebben wij een samenwerking opgezet met het recreatiecentrum Beleef Lauwersoog. www.lauwersoog.nl 

Het evenement

De swimRun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld. Zoals de naam al zegt, is swimrun een combinatie van zwemmen en rennen, die de hele race door met elkaar worden afgewisseld. Een loodzware tocht, waarbij je in duo’s door open wateren zwemt, en door landerijen en over dijken rent. Het zwaarste van de race is dat je te allen tijde je sportkleren aanhebt: je rent met je wetsuit aan en je zwemt met je hardloopschoenen aan je voeten. Een marathon lopen in een wetsuit, is zeker niet voor iedereen weggelegd. 

In andere landen in Europa wordt de SwimRun al georganiseerd, in Nederland echter nog niet. De eerste SwimRun wordt gepland in twee afstanden,  een Sprint en een Regular afstand. 

De route

De SwimRun door het Lauwersmeer is uniek. De route gaat door zowel zout als zoet water. Eén traject zwemmen gaat vanaf Restaurant de Voormalige Noorman het zoute water in en steekt de visserijhaven van Lauwersoog over. De haven wordt genaderd vanaf de Waddenzeedijk met uitzicht op het Waddeneiland Schiermonnikoog. Vanuit de haven wordt de route vervolgd naar het Lauwersmeer, wat voeger als Lauwerszee ook zout water was.

De totale route wordt binnenkort op deze website bekend gemaakt. Aanmelden kan voor afstanden van 10 en 18 kilometer. Tussentijds kan de afstand ook nog gewijzigd worden.

Inschrijving

De inschrijving is geopend voor de SwimRun op 22 september. Wij hanteren het volgende schema voor de inschrijfgelden:

tot 1 augustus: €27.50 (early bird)

1 aug tot 1 sept €32.50

1 sept t/m 20 sept €37.50

daginschrijving €42.50

 

Meer informatie

De Beleef Lauwersoog Swimrun heeft een eigen website waar meer informatie te vinden is. www.swimrunsport.nl 

 Lees hier de Swimrun Guide van CAMPZ! 

Blijf op de hoogte over de SwimRun ontwikkelingen!

* verplicht veld
 

Wat moet u weten

  • Start en finish bij Beleef Lauwersoog, restaurant Booze Wijf
  • Strandweg 1, 9976 VS Lauwersoog
  • Campingplaatsen zijn te reserveren
  • 22 september 2018
  • Starttijd 11:00 uur
  • 10 en 18 km
  • Prijs deelname is € 37,50