Klimaatneutraal

De Stichting 40Mijl zal vanaf 2019 al haar activiteiten klimaatneutraal organiseren. De stichting zal hiermee een trend inzetten om sportieve evenementen CO2 neutraal te organiseren. Dit zal tweeledig in de planning opgenomen worden.


Organisatie


Op de organisatie van evenementen zal een CO2 voetprint berekening worden toegepast. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van de bestuurlijke functies, de voorbereiding en de feitelijke uitvoer van evenementen in kaart gebracht. Dit omvat de keten van bestuur en vrijwilligers alsmede de inkoop van materialen en diensten. Niet alleen probeert de stichting zo efficiënt mogelijk te werken om uitstoot te reduceren, maar de gegenereerde uitstoot wordt gecompenseerd door één van de partners in klimaatcompensatie.

Deelnemers

Deelnemers van evenementen zijn een variabele factor. Zij reizen van en naar de evenementlocatie met verschillende vervoersmiddelen en de CO2 uitstoot door de deelnemers is daarmee een variabele factor. Er zal een calculatie plaatsvinden voor de “gemiddelde deelnemer”. Bij inschrijving kunnen de deelnemers aangeven of zij via de organisatie gecompenseerd willen worden. Er wordt dan een bedrag afgedragen aan de partner in klimaatcompensatie om vervoer, drukwerk, medailles, informatieboekjes etc. te compenseren.