Beleef Lauwersoog Swimrun

Beleef Lauwersoog Swimrun

Het weer tijdens het eerste herfstweekend van dit jaar zorgde voor spektakel tijdens de eerste Beleef Lauwersoog Swimrun van Noord Nederland. Zeventig topatleten zwommen met hun schoenen aan en renden in hun wetsuit door een extreem zwaar parcours rondom camping Beleef Lauwersoog in het Lauwersmeer gebied. Tijdens de tocht werden zwemmen en rennen met elkaar afgewisseld, waarbij de langste afstand bestond uit in totaal ruim 2 kilometer zwemmen en 15 kilometer rennen.

Het internationale deelnemersveld kreeg te maken met hoge golven in het Nieuwe Robbengat en de Waddenhaven en een fikse tegenwind op de dijk. De behendigheid van de deelnemers werd extra op de proef gesteld tijdens het rennen over de spectaculaire MTB route door de bossen. 

Volgens deelnemers die al vaker in de Scandinavische landen hadden deelgenomen aan Swimrun evenementen deed deze eerste editie 'zeker niet onder voor het buitenland' en was het misschien wel 'de zwaarste, maar ook mooiste, Swimrun die ze ooit gedaan hebben'.

Het succes van deze eerste editie heeft de organiserende Stichting 40Mijl doen besluiten om volgend jaar het eerste Open Nederlands Kampioenschap te organiseren in dit bijzondere natuurgebied, dat uitermate geschikt is voor bijzondere sportieve en recreatieve activiteiten. 

Meer informatie op www.swimrunsport.nl!

Download document

Geplaatst op 23 september 2018.