Stichting 40Mijl organiseert Coronamars

Stichting 40Mijl organiseert Coronamars

Stichting 40Mijl, organisator van onder andere de Lauwersmeer marathon en de Lauwersmeer Kennedymars, houdt in juni een zogenaamde Coronamars: een individuele wandeltocht waardoor mensen tijdens de coronacrisis alsnog mee kunnen doen aan een wandelevenement.

De mars vindt plaats op alle vier de zaterdagen in juni. Deelnemers stellen hun eigen route samen en ze starten op de datum en het tijdstip waarvoor zij zich hebben aangemeld. Dit gebeurt vanuit huis of een wandelgebied in de buurt. Het startschot wordt via een livestream gegeven.

Na afloop van het evenement krijgen de deelnemers een medaille en oorkonde thuisgestuurd. De te lopen afstanden variëren van 5 tot 35 kilometer. Deelnemers kunnen hun kilometerboekje opsturen om zo de stempels voor de gelopen kilometers te krijgen.

Volgen en chatten via app

Tijdens het evenement worden de deelnemers gevolgd via een daarvoor ontwikkelde app. Daarmee kunnen zij ook de locatie van andere lopers op de kaart zien en met hen chatten. De organisatie begrijpt dat een wandelevenement tijdens de coronacrisis beperkingen met zich meebrengt.

‘Uiteraard houden wij rekening met de adviezen van het RIVM en vragen wij dit ook aan de deelnemers. We hebben extra regels opgesteld om te voorkomen dat wandelaars in groepjes gaan lopen of te dicht bij elkaar komen. De techniek zal ons daar een handje bij helpen.” aldus Johan Broesder, voorzitter van de stichting en bedenker van het evenement.

Goede doel

De wandeltocht wordt gehouden voor een goed doel. Met de wandeltochten zamelt stichting 40Mijl geld in om kinderen te laten sporten. Het ingezamelde geld gaat naar Sportkracht12. Deze organisatie ondersteunt lokale initiatieven om kinderen in beweging te houden.

Aanmelden: https://coronamars.nl/

Nieuwsitem DVHN: https://www.dvhn.nl/groningen/Stichting-40Mijl-organiseert-Coronamars-25591798.html

Geplaatst op 23 april 2020.